Samppanjasapeli

Samppanjasapeli

89,90 €
Katso tämä

Pian 200 vuoden ajan on juhlallisin tapa avata samppanjapullo ollut pullon kaulan katkaiseminen sapelilla. Napoleonin ratsuväeltä peräisin olevaa tekniikkaa kutsutaan nimellä sabrage (Sabre à Champagne) ja sen osaavat vain harvat. Siinä pullon suuosaa kopautetaan nopeasti sapelilla, jolloin suuosa napsahtaa rikki ja samppanjan paine työntää korkin ulos pullosta. Juomaan ei jää lasinsirpaleita, sillä juoma huuhtoo sirpaleet mennessään. Korkki pysyy kiinni irtoavassa suuosassa.

Selvää on, että samppanjan avaaminen sapelilla lisää draamaa ja ihastuttaa vieraita kaikenlaisissa, vähänkään hienommissa tilaisuuksissa, kuten hääjuhlissa, yritysjuhlissa ja pyöreillä syntymäpäivillä. Vieraiden joukossa sabrage saa varmasti aikaan kuplivan tunnelman.

Vaikka monet kuohuviinitkin saa auki kyseisellä menetelmällä, vain harvoissa kuohuviinipulloissa on riittävästi painetta pitämään sirpaleet pois pullosta. Halvemmissa kuohareissa myös pullon materiaali on huonompi, jolloin se voi katketa väärästä kohtaa.

Tässä samppanjasapelissa on merirosvomainen ilme ja se toimitetaan tyylikkäässä puulaatikossa. Tylsäksi jätetty teränreuna sopii täydellisesti samppajanpullon kaulan katkaisuun yhdellä iskulla. Tyylikäs kädensija tarjoaa hyvän otteen performanssin suorittajalle.

Samppanjasapeli

Ominaisuudet

  • Samppanjasapeli
  • Materiaali: ruostumaton teräs, puu
  • Pituus: 54 cm
  • Toimitetaan upeassa puulaatikossa

Samppanjapullon avaaminen sapelilla ei ole kovin yksinkertaista ja se voi olla jopa vaarallistakin. Tekniikan hiominen vaatii harjoittelua, joten sitä kannattaa kokeilla muutaman kerran ennen kuin alkaa ison yleisön edessä esiintymään.

Samppanjapullon kaulan katkaisu sapelilla ei vaadi voimaa. Pullonkaulan leikkausjäljestä voi nähdä onko voimaa käytetty liikaa vai sopivasti. Sopivalla voimankäytöllä leikkausjälki jää täysin suoraksi.

Sabrage-tekniikka lyhyesti:

  1. Huolehdi, että pullo on hyvin jäähdytetty
  2. Poista korkin päällä oleva folio ja metallinen rautalankapidike tai löysennä sitä
  3. Etsi tunnustelemalla lasin sauma ja käännä pulloa niin, että sauma on ylöspäin
  4. Ota pullon pohjasta tukeva ote ja suuntaa se 30-45 asteen kulmassa itsestäsi poispäin
  5. Huolehdi, ettei kukaan tai mitään ole aukeamislinjalla
  6. Aseta sapeli kyljelleen pullon sauman suuntaisesti
  7. Liuta sapelia pulloa pitkin ja lyö voimakkaasti pullon kaulassa olevaan levennykseen, jolloin kaula katkeaa ja suuosa korkkeineen lennähtävät irti
  8. Nosta pullo lopuksi pystyasentoon, jotta mahdollisimman vähän juomaa menee hukkaan

Kuten Napoleonin kerrotaan todenneen kenraaleilleen: ”Voiton hetkellä samppanjan ansaitsee, hävittyään sitä tarvitsee.”


Tykkäsitkö? Jaa se kavereillesi!

Send this to a friend